avg 052018
 

Ove godine realizovano je još jedno Prolećno izazivanje vodova iz cele Srbije. Razlika u ovogodišnjem izazivanju u odnosu na prethodna je ta što su ove godine mogli da učestvuju i vodovi mlađih izviđača i planinki, a dok su prethodnih godina učešće mogli da uzmu samo vodovi starijih izviđača i planinki.

I ove godine u kategoriji starijih izviđača, vod “Sparta“ iz odreda izviđača „Mija Stanimirović“ iz Niša pobednik je aktivnosti Prolećno izazivanje „Izviđački vodič kroz galaksiju“

U kategoriji mlađih izviđača i planinki pobednici su odlučeni u dve kategorije, te je tako za prirodnjački izazov pobedu odneo vod Bikovi i Lunje (Nadel – Starcevo), a za kulturni izazov vod Ve – je -mo (10. oktobar – Velika Plana). Takođe, u kategoriji mlađih izviđača i planinki dodeljuje se i nagradu za najaktivniji vod na društvenim mrežama, a to je vod Vukovi (Ivo Lola Ribar – Novi Sad).

Tokom ove aktivnosti vodovi starijih i mlađih izviđača i planinki imali su zadatak da ostvare izazove koje su im postavili vršnjaci iz drugih odreda. Izazov svakog voda sastojao se iz tri dela koji su obuhvatali različite delove izviđačkog programa. Cilj aktivnosti bilo je povezivanje vodova iz različitih odreda, savladavanje Programa, kao i jačanje vodnog duha i timskog rada unutar vodova.

Svi pomenuti vodovi svojim trudom, smelošću i timskim radom uspeli su da ostvare izazove koji su pred njih stavljeni i shodno tome osvoje nagrade.

Prolećno izazivanje „Izviđački vodič kroz galaksiju“ organizovali su Tim za starije  i mlađe izviđače i planinke Saveza izviđača Srbije. Aktivnost je započela u aprilu ove godine i trajala je do 30. juna.

Ovom prilikom čestitamo pobednicima, a ostalima želimo više sreće u sledećem Prolećnom izazivanju.

Izviđački pozdrav,

Tim za starije izviđače i planinke SIS i Tim za mlađe izviđače i planinke SIS.