Aktivnosti SIS

 

Savez izviđača Srbije tokom jedne izviđačke godine organizuje aktivnosti namenjene izviđačima, članovima lokalnih izviđačkih jedinica.

Državni izviđački višeboj namenjen je mlađim i starijim izviđačim i planinkama, organizuje se u toku juna meseca i predstavlja proveru stečenih veština, poznavanje orijentacije i proveru stečenih znanja iz pojedinih oblasti rada naše organizacije.

Izviđačke igre Saveza izviđača Srbije su jedinstveno izviđačko takmičenje na nacionalnom-državnom nivou. Cilj Izviđačkih igara je da kroz niz raznovrsnih izviđačko – sportskih i rekreativnih sadržaja vezanih za program organizacije, promoviše i popularizuje vodni sistem kao osnovni sistem funkcionisanja u izviđačkoj organizaciji.

Izviđački Stroj je svečana aktivnost Saveza izviđača Srbije tokom koje se dodeljuju priznanja i odlikovanja zaslužnim pojedincima i jedinicama.

Izviđački praznični vilenjaci

Prolećno izazivanje je aktivnost koji ima za cilj povezivanje vodova iz različitih jedinica širom Srbije, jačanje timskog duha i savladavanje delova Programa na zanimljiv i neobičan način.