JOTA-JOTI

 

Najveća izviđačka aktivnost na svetu, JOTA-JOTI – smotra izviđača na radio talasima i internetu ove godine održava se od 19. do 21. oktobra 2018. Učestvuje preko 1,8 miliona izviđača Iz preko 150 zemalja.
Cilj aktivnosti je da se deca I mladi upoznaju sa svojim drugarima iz celog sveta, da nauče I podignu svest o kulturnim razlikama, da razviju toleranciju, a u isto vreme da se razvije I poboljša saradnja I timski rad, kao I osećaj pripadnosti svetskoj skautskoj porodici, kroz zajedničku temu akcije.
Ovogodisnja tema je “Cilj broj 15 održivog razvoja- Život na zemlji”. To podrazumeva aktivnosti kojima će se omogućiti vraćanje u prvobitno stawe kopnenih ekosistema, kao što su šume, močvare, sušni tereni I planine.
Kao i prethodnih godina, i ove godine svetska organizacija pripremila je više različitih aktivnosti u kojima možete učestvovati tokom JOTA-JOTI vikenda.
Kako biste učestvovali, vaš odred mora da se registruje preko zvaničnog kanala za registraciju https://www.jotajoti.info/sign-up-jota-joti-2018/.
Kada završite registraciju, vaš odred će dobiti JID kod koji će vam služiti za JamPuz.
U simboličnom kamp naselju https://www.jotajoti.info/jamboree-map/ možete odabrati gde želite da ućestvujete, a možete I da glasate za svaku oblast.
Za dodatna objašnjenja i pomoć možete da pogledate i zvanični vodič za učesnike https://jotajoti.info/wp-content/uploads/2018/04/JOTA-JOTI-Participants-Guide-2018-V2.pdf