nov 272018
 

U sklopu projekta „Izviđački program po meri mladih“ koje finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, u predivnom ambijentu kompleksa „Čardak“ u Deliblatskoj peščari, proteklog vikenda održano je Savetovanje za mlade izviđačke vođe- Savezovanje 2018.

Mlade izviđačke vođe, uzrasta 15-30 godina imale su priliku da razmene iskustva i mišljenja o dosadašnjem Programu Saveza izviđača Srbije, da se upoznaju sa programima drugih organizacija, da se informišu o tome šta su novi trendovi i teme od značaja na svetskom nivou, kao i da dobiju ideje i uputstva za nove aktivnosti u svojim jedinicama, kako bi učinili izviđački program što zabavnijim i privlačnijim za mlade, a u službi zajednice.

Učesnici su analizirali nacionalne izviđačke aktivnosti i dali svoje viđenje dosadašnjeg načina sprovođenja izviđačkog programa. Ujedno su kroz različite radionice mogli da iskažu potrebe mladih kako bi one mogle da se ugrade u budući koncept Programa. Radna grupa će analizirati dobijene informacije i u saradnji sa stručnjacima iz oblasti psihologije i pedagogije, na osnovu podataka drugih organizacija o položaju i potrebama mladih, izraditi smernice za obrazovne ciljeve Programa Saveza izviđača Srbije.