nov 222017
 

Tokom redovne godišnje posete članova Evropskog skautsko regiona nacionalnim savezima izviđača i Savez izviđača Srbije posetio Kevin Kamiliari predsedavajući ESR-om. Tokom proteklog vikenda Kamiliari, kontakt osoba Saveza izviđača Srbije u Evropskom skautskom regionu tokom posete najpre je imao sastanak u kancelariji Saveza sa Tanjom Janković starešinom SIS i Marijanom Tonić zamenicom starešine SIS.

Nakon Beograda, Kevin Kamiliari je posetio i izviđače Niša. U okviru te posete najper je upriličen sastanak sa Gradonačelnikom Niša, Darkom Bulatovićem i gradskim većnikom Milošem Miloševićem. Sastanku su pored Kamiliaria prisustvovali i starešina SIS Tanja Janković, starešina SIGN Momčilo Petković i načelnik SIS Nenad Jovanovski. Tokom sastanka bilo je reči o usesima svetske i evropske skautske organizacije, ali i izviđačke organizacije u Srbiji i Nišu. Takođe, sa gradonačelnikom se razgovaralo i tome kako grad može pomoći rad izviđača Niša, čije zalaganje je Grad Niš prepoznao kao značajnu u volonterskom radu sa decom i mladima.

Tokom posete Nišu, predsedavajući ESR, starešina i načelnik SIS, prustvovali su otvaranju akcije „Voždovi dani“, nakon čega su prisustvovali Savetovanju Saveza izviđača grada Niša. Tokom Savetovanja Kamilieri, Janković i Jovanovski imali su priliku da razgovaraju satrešinstvom i načelstvom SIGN o radu izviđačke organizacije u Nišu, saradnji sa prosvetnim institucijama, trenutnom položaju izviđačke organizacije Niša u samom gradu, ali i o ulozi roditelja članova izviđačkih odreda u Nišu u radu organizacije.