jul 272018
 

Danas, 27. jula 2018. godine, na prostor 10. Smotre Saveza izviđača Srbije došlo preko 800.

Narednih 10 dana Ada Ciganlija biće domaćin jednom malom izviđačkom gradu pod šatorima. Prethodna dva dana konačari i Međunarodni servisni tim vedno su radili na pripremi terena Smotre za dolazak učesnika. Po dolasku i smeštanju u kampove svojih odreda, učesnici su radili na uređenju svojih kampova, pravljenju ograda i patenata koji će im olakšati život u kampu narednih dana.

Učesnike narednih dana očekuje sadržajan programa i dani ispunjeni aktivnostima.

Već sutra, tačnije 28. jula 2018. godine na Kalemgdanu kod spomenika Pobednik biće realizovano svečano Otvaranje 10. Smotre Saveza izviđača Srbije.

Trećeg dana Smotre počeće i realizacija programa po naseljima. Učesnike očekuju aktivnosti i radionice na temu tradicionalnog izviđašva, aktivnostina vodi, obilasci Muzeja nauke i tehnike i Botaničke bašte, kao i kativnosti u sklopu programske oblasti koja se odnosi na nauku. Takođe, i najmlađe učesnike Smotre, poletarce i pčelice očekuju aktivnosti u okviru Kolonije poletaraca.

Deseta Smotre Saveza izviđača Srbije realizuje su uz podršku Grada Beograda i Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.