SIS započeo proces Strateškog planiranja za period 2017-2020

SIS započeo proces Strateškog planiranja za period 2017-2020

ponedeljak, 03 oktobar 2016

IMG 20161001_091225Proteklog vikenda Savez izviđača Srbije započeo je proces Streteškog planiranja. Članovi Starešinstva i načelstva SIS, u perthodna tri dana radili su na prvim koracima u izradi strateškog plana Saveza izviđača Srbije za period 2017-2020. godine.

Uz pomoć eksternih facilitatora koji će i voditi ceo proces Strateškog planirana SIS, Dubravke Velat, Marinele Šćepanović, Predraga Stošića i Nikole Koruga, kao predstavnika TACSO resursnog centra Građanskih inicijativa, došlo se do dobrih početnih osnva za dalju izradu strateškog plana.

Ciljevi podrške SIS u procesu Streteškog planiranja, od strane TACSO resursnog centra bili su da se nastavi inicirani proces strateškog planiranja u SIS kroz praktičan rad na pojedinim elementima, proizvesti prvu radnu verziju informacije za dokument radi prezentacije produkta nadležnim organima SIS, kao i dogovoriti naredne korake u izradi dokemnta Strateškog plana (plan, zadaci, obaveze, rokovi, mentorstvo), što i jeste ispunjeno u prethodna tri dana.

Grupa je radila na izradi predloga vizije Saveza izviđača Srbije, zatim je analizirala zainteresovane grupe, analizrano je i spoljašnje okruženje i mapirani trendovi koji mogu uticati na rad organizacije. Takođe, grupa je radila ina analiziranju snaga, slabosti, pretnji i prilika kojeima Savez izviđača Srbije, a koje će značajno pomoći pri izradi strateškog dokumenta. Na kraju svega došlo se do strateških ciljeva i zadataka, koji će se naći u samom strateškom planu i biti njegov osnov.

Ono što u narednom periodu očekuje Savez izviđača Srbije, kada je u pitnju izrada strateškog plana jeste dokumentovanje i uobličavanje podataka prikupljenih u toku sastanka i konsultacije sa facilitatorima iz TACSO resursnog centra, te dolaženje do prve radne verzije strateškog plana.

U narednom periodu, nakon dobijanja prve radne verzije, u dalji rad na izradi strateškog plana, tj. uobličavanj radne verzije, učestvovaće i jedinice Saveza izviđača Srbije, davanjem komentara na dokuemnt kroz fokus grupe i javne rasprave. Planirano je da ceo dokument, a i sam proces strateškog planiranja bude završene do februara 2017. godine.

Podršku pri procesu Strateškog planiranja Saveza izviđača Srbije pruža TACSO resursni centar Građanskih inicijativa.

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia