Uspešno realizovan još jedan Državni izviđački višeboj - "Vranje 2015"

Uspešno realizovan još jedan Državni izviđački višeboj - "Vranje 2015"

ponedeljak, 31 avgust 2015

sis logoU nedelju, 30. avgusta 2015. godine, završen je još jedan Državni izviđački višeboj – DIV. Ovogodišnji DIV, održan je u mestu Beliševo, pod nazivom "Vranje 2015", a u organizaciji Saveza izviđača Srbije i domaćina Odreda izviđača "Zavičaj 1093" iz Vranja.

Poslednjeg vikenda avgusta, u periodu od 27. do 30. avgusta, izviđači iz Niša, Kruševca, Subotice i Velike Plane proverili su svoje znanje i uspešno rešili zadatke iz orijentacije, topografije, pružanja prve pomoći, te signalizacije semforom i morzeom.

Otvaranju Državnog izviđačkog višeboja „Vranje 2015" u Beliševu prisustvovali su i predstavnici Ministarstva odrbane Republike Srbije i Vojske Srbije, komandant 4. brigade kopnene vojske sa saradnicima, kao i predstavnici Opštine Vladičin Han, te meštani sela Beliševo.

20150901-DIV-2015-1Zanimljivost ovog višeboja jeste i težina staze koju su takmičari morali da prođu i u okviru koje su rešavali zadatke iz pomenutih oblasti. Naime, takmičarska komisija DIV-a u dogovoru sa domaćinima iz OI „Zavičaj 1093" iz Vranja organizovali su državni višeboj prema gornjim granicama predviđenim propozicijama ovog takmičenja, jer su prirodni uslovi to dozvoljavali.Na ovogodišnjem DIV-u učestvovalo je oko 100 mladih, od kojih je njih 55 bilo raspoređeno u 11 takmičarskih ekipa u četiri kategorije, kategorije mlađih izviđača i mlađih planinki i kategorije izviđača i planinki, dok je među ostalih 40-ak izviđača i planinki i brđana i brđanki bilo vođa puta, članova prištabske i štabske jedinice DIV-a, kao i takmičarske komisije. Takmičarske ekipe koje su učestvovale na ovogodišnjem DIV-u došle su iz Odreda izviđača „Lola", Odreda izviđača „Josif Pančić" i Odreda izviđača „Vožd Karađorđe" iz Niša, zatim iz Odreda izviđača „Car Lazar" iz Kruševca, Odreda izviđača „Spartak" Subotica i Odreda izviđača „21. oktobar" iz Velike Plane.

Članovi takmičarske komisije DIV „Vranje 2015" bili su Miroljub Niklić OI „Boško Đuričić" Jagodina, predsednik, Gabrijel Ranković OI „21. Oktobar" Velika Plana, Predrag Katić OI „Ratko Vujović Čoče" Beograd, Vladimir Popović OI „Đorđe Simeonović" Zaječar, Lazar Radulović OI „Zavičaj 1093" Vranje, Anđela Carević OI „Vožd Karađorđe" Niš i Stefan Ristić OI „Đorđe Simeonović" Zaječar.

Za učešće na akciji na adresu Saveza izviđača Srbije prvobitno je stiglo 17 prijava ekipa, međutim pred sam početak višeboj 6 ekipa je odustalo od učešća na DIV-u „Vranje 2015" iz opravdanih razloga.

Mladi iz Odreda izviđača „Zavičaj 1093" koji su činili prištabsku jedinicu, predvođeni starešinom višeboj Jovanom Kocevskim i načelnicom DIV-a, a ujedno i načelnicom za starije izviđače i planinke SIS, Marijom Pavlović učinili su da Državni izviđački višeboj uspešno bude sproveden u delo.

20150901-DIV-2015-2Dražvni izviđački višeboj zatvorili su starešina višeboja Jovan Kocevski i starešina Saveza izviđača Srbije Tanja Janković, koja je ujedno zajedno sa predsednikom takmičarske komisije Miroljubom Nikolićem, uručila diplome i pehare izviđačima i planinkama, koji su u svojim kategorijama najbolje pokazali svoje znanje iz topografije, orijentacije, signalizacije i prve pomoći. Tanja Ševaljević, starešina SIS tom prilikom čestitala je svima na učešću i ostvarenim rezultatim i izrazila želju da svi učesnici u novoj izviđačkoj godini svoje znanje prenesu novim članovima izviđačke organizacije u Srbiji.

Ovogodišnji Državni izviđački višeboj delom je finansijski podržalo Minisatrstvo odbrane Republike Srbije, kroz projekte Odreda izviđača „Zavičaj 1093" iz Vranja.

Bodovnu listu pogledajte ovde.

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia