Jugoslav Vasiljević 1949-2014

Jugoslav Vasiljević 1949-2014

ponedeljak, 13 oktobar 2014

sis logoPosle kraće bolesti preminuo je Jugoslav Juga Vasiljević istaknuto izviđačko ime. Izdanak je veoma poznate prizrenske porodice. Od svoje sedme godine je izviđač u odredu „Mladi borac" koji se kasnije zvao „Titovi dečaci" potom  „Prizrenski dečaci".

Prošao je sve faze razvoja u izviđaštvu od vodinka do starešine odreda, starešine Saveza izviđača Kosova i Metohije i zamenika starešine Saveza izviđača Srbije.

Tokom skoro šezdesetgodišnjeg aktivnog rada u Savezu izviđača Jugi, kako su ga zvali njegovi drugovi iz Prizrena, učestvovao je u nebrojenim izviđačkim akcijama. Bio je pokretač mnogobrojnih izviđačkih vrednosti, posebno su tu izviđački centri na Šari i Prevalcu. U najtežim trenucima verovao je u ljude i nije ih delio po nacionalnosti i veri već po radu.

Jugoslav je posebno bio ponosan što je čitava njegova porodica bila izviđačka: braća Krste i Srba, supruga Mara, ćerke Vanja, Sunčica i Jelena bili su među najaktivnijim izviđačima pod Kaljajom.

Juga je bio dobar čovek i ličnost jakog karaktera. Čovek koji nikada ne ostavlja prijatelja i druga na cedilu. Svi koji su upoznali Jugu danas su tužni, jer su siromašnjiji za jednog druga, ali su i ponosni što su imali priliku da sa Jugom druguju i da se druže.

Jugoslave Vasiljeviću, šaljemo ti posledni izviđački pozdrav, bila nam je čast, neka ti je slava i neka ti je laka beogradska zemlja.

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia