nov 032018
 

Starešinstvo SIS je imenovalo novog Generalnog sekretara i Načelnika SIS koji su punom parom krenuli da rade.

Predrag Katić, 27 godina, po zanimanju turistički tehničar i apsolvent marketinga i trgovine na Beogradskoj poslovnoj školi. Član je odreda izviđača „Ratko Vujović Čoče“ od 2007.godine, gde je vršio dužnost vodnika, vođe čete, načelnika, ekonoma, člana Uprave odreda, bio član tima za starije izviđače i planike SIS, vođa kotigenta SIS u Poljsku. Volontirao je u skautskim kampovima u Švajcarskoj i Južnoj Koreji. Radio nekoliko meseci u kancelariji Saveza pri Sekretarijatu. Vedrog duha, hrabro  i sa puno elana stupa na poziciju generalnog sekretara SIS..

Marko Ivošević, 32 godine, master inženjer pejzažne arhitekture, član je odreda izviđača „Nadel“ iz Starčeva od 2002.godine gde je bio vodnik, vođa čete, načelnik odreda. Nosilac je zvanja „Izviđač orao“, načelnik naselja „Nera“ na 9. smotri SIS, član tima za mlađe izviđače i planinke SIS, vodnik na naprednom tečaju za vodnike „Krupac 2018“. Veliko iskustvo u udruženju „Pagus“, podmlatku udruženja pejzažnih arhitekata Srbije i turističkoj organizaciji Pančeva , njegova spremnost na saradnju, snalažljivost, kreativnost, uspornost i istrajnost u sprovođenju zadataka i odluka doprineće kvalitetnom obavljanju dužnosti Načelnika Saveza izviđača Srbije.

Predrag Katić će ujedno biti i koordinator projekta „Izviđački program po meri mladih“, dok će Marko Ivošević biti koordinator radne grupe za unapređenje programa za mlade u istom projektu, koji realizuje Savez izviđača Srbije uz podršku Ministartsva omladine i sporta Republike Srbije.