"Forum mlađih brđana 2017" - Odloženo

četvrtak, 09 novembar 2017

fmbPlanirani "Forum mlađih brđana" se zbog tehničkih problema odlaže za proleće 2018. Tačan datum održavanja foruma biće saopšten uskoro. Tema i program "Foruma" ostaju isti. 

Načelnik Saveza izviđača Srbije

Nenad Jovanovski

Nakon prošlogodišnjeg foruma, koji je podržao LTF, ispostavilo se da je kategorija mlađih brđana motivisana i dovoljno snažna da bude sila koja rešave probleme na lokalnom nivou.

Cilj prošlogodišnjeg foruma bio je razvijanje aktivnosti za ovu kategoriju, nakon čega su mnoge uspešno sprovedene u lokalnim sredinama.

Motivisani primerima pozitivne prakse sa lokala, ali i globalnom vizijom razvoja, odlučili smo da fokus ovogodišnjeg "Foruma mlađih brđana" bude upoznavanje kategorije mlađih brđana sa "Ciljevima održivog razvoja" (eng. Sustainable development goals).

Ciljevi održivog razvoja prepoznati su od strane međunarodnih organizacija, uključujući i izviđačku, i podrazumevaju stvaranje održivog sistema koji pruža jednake šanse svima i stvara bezbedno i podsticajno okruženje za razvoj pojedinca i čitavog društva, ali i prepoznaje važnosti zaštite životne sredine i korišćenja alternativnih izvora energije. Kroz program Foruma, mlađi brđani i brđanke imaće prilike da se upoznaju sa konceptom i idejom Ciljeva održivog razvoja, njihovim specifičnostima, ali i načinima na koje ih mogu integrisati u izviđački program i primeniti kroz konkretne aktivnosti.

 "Forum mlađih brđana" biće održan na proleće. 

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia