Održane "Izviđačke igre Saveza izviđača Srbije"

ponedeljak, 05 septembar 2016

14101854 527557264122271_812269229_nPrethodnog vikenda u Jagodini su održane „Izviđačke igre Saveza izviđača Srbije". Oko 200 učesnika iz 16 gradova imalo je priliku da se na prvom mestu druži i igra, a uz to i takmiči u izviđačkim disciplinama. Kamp je bio smešten u prigradskom naselju Trnava koje je na 2 kilometra udaljenosti od „Aqua parka" na kome su održane discipline „štafetno plivanje", „igra iznenađenja" i „poligon spretnosti". U sklopu kampa održane su discipline „pikado sa kvizom", „brzo podizanje šatora", „trka u džakovima" za mlađe izviđače i planinke, odnosno „izviđački hod" za starije. U subotu veče izveden je „takmičarski KZP" u prelepoj dvorani „Doma kulture" u Trnavi, a nedelja jutro bila je termin za poslednju disciplinu igara, „semafor-relej"

U nedelju kada su sve discipline bile završene i svi bodovi sabrani dobili smo i pobednike „Izviđačkih igara Saveza izviđača Srbije" za 2016.

To su:

Kategorija mlađih planinki – ekipa „Crvenperke" odred izviđača „Miroslav – Mika Antić" iz Novog Sada

Kategorija mlađih izviđača – ekipa „DNK" odred izviđača „Ivo Lola Ribar" iz Bečeja

Kategorija starijih planinki – ekipa „Mačkice" odred izviđača „Vožd Karađorđe" iz Niša

Kategorija starijih izviđača – ekipa „Šta se radi?" odred izviđača „Mlava" iz Petrovca na Mlavi

Nakon završetka igara svi učesnici su imali priliku da posete jagodinski zoo vrt, muzej voštanih figura i da se pred polazak kući još jednom osveže u „Aqua parku".

Domaćin ovogodišnjih "Izviđačkih igara Saveza izviđača Srbije" bio je odred izviđača "Boško Đuričić" iz Jagodine. 

Ovom prilikom bismo želeli da se zahvalimo svima koji su nam pomogli da ove igre budu dobro i uspešno organizovane, tako da veliko hvala: Gradskoj upravi grada Jagodine, mesnoj zajednici Selo Trnava, mesnoj zajednici Novo Naselje Trnava, osnovnoj školi "Goran Ostojić", firmama „Mesopromet" d.o.o. , Bogdanović d.o.o. , „Bahus" d.o.o , Cafe pizzeria „Vetrenjača" „Akt Express" d.o.o.

Slike možete pogledati na sledećem linku

Bodovne liste možete preuzeti ovde.

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia