TIPI – Svetski dan zaštite životne sredine!

ponedeljak, 23 maj 2016

TIPI logo_100Dragi tipijevci, pred vama je TIPI – Svetski dan zaštite životne sredine. Ovaj važan datum obeležava se 5. juna širom planete i predstavlja trenutak kada javnost treba da se skrene pažnja na uticaj koji čovek vrši na svoju okolinu i na posledice tog uticaja.

Ovaj datum obeležava se od 1972. godine. Usvojen je od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i svake godine obeležava se kroz različite aktivnosti i kampanje. U ovom broju TIPIja, dajemo vam neke predloge koje možete iskoristiti ukoliko u svojoj jedinici obeležavate ovaj datum.

Predstavljamo vam uputstvo kako sa poletarcima i pčelicama napraviti pojilicu za ptice i naučiti ih zaštićenim vrstama životinja. Mlađe izviđače i planinke upućujemo kako da u svojoj zajednici promovišu ovaj datum i informišu ljude o njegovom značaju, dok vam za starije izviđače predlažemo eko izlet na biciklima.

Nadamo se da će vam naši saveti pomoći da obeležite ovaj važan datum.

Pozdravljaju vas Programski timovi SIS-a

Z – D – R – A – V – O !!!

TIPI 21

prilog 1

prilog 2

prilog 3

prilog 4

pojilica za ptice

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia