Dan Sunca obeležite uz novi TIPI

utorak, 26 april 2016

TIPI logo_100Jubilarni, 20. broj TIPI-ja, časopisa namenjenog predvodnicima, vodnicima i vođama, donosi nekoliko zanimljivih predloga aktivnosti posvećenih obeležavanju Međunarodnog dana Sunca.

Od 1974. godine, Dan Sunca obeležava se 3. maja, a ovaj međunarodni dan priznat je od strane Ujedinjenih nacija.

Još od dana Roberta Badena Pauela Sunce ima jaku simboliku u izviđačkom pokretu. Izlazeće Sunce povezuje se sa izviđačkim zavetom i misijom izviđaštva o stvaranju boljeg sveta.

Kako biste sa svojim vodom obeležili Dan sunca, predlažemo vam aktivnost koja će vam u tome pomoći, a možete je van ovog dana realizovati tokom bilo kog kampa ili všednevne aktivnosti.

U ovom broju možete saznati istorijat Dana sunca, zatim kako napraviti sunčani sat, ali i kako se orijentisati uz Sunce i štap, ili Sunca i ručnog sata. Takođe, stariji izviđači mogu naći predlog aktivnosti namenjenu njihovim vodovima, koja je nazvana Pozdrav Suncu.

U prilogu TIPI-ja tim za starije izviđače i planinke pripremio vam je i Izviđačku jogu, kao i jednu lepu meditaciju.

Nadamo se da će vam saveti tima koji uređuje TIPI koristiti, a aktivnosti biti interesantne i uspešne.

TIPI 20

prilog 1

prilog 2

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia