TIPI - Dan planete Zemlje!

četvrtak, 07 april 2016

TIPI logo_100Dragi naši predvodnici, vođe i vodnici, predstavljamo vam TIPI – Svetski dan planete Zemlje. Slično kao i u prethodnim izdanjima, i u ovome ćete naći predloge za aktivnosti koje su namenjene svim kategorijama članstva, a koji će vam pomoći da sa svojim jedinicama obeležite 22. april – dan planete Zemlje!

Dan planete Zemlje (na engleskom Earth Day) se obeležava od 22. aprila 1970. u više od 150 zemalja širom sveta. Njegova je namera da ljudima ukaže na trenutno stanje prirode planete na kojoj žive, zagađenje naseljenih mesta, i na to kako možemo pomoći očuvanju ekosistema širom Zemlje.

U ovom broju vas očekuje uputstvo kako napraviti sopstvene vodene bijice, kako upoznati planetu i njene kontinente i kako organizovati kviz, koji ne samo da će testirati znanje članova vaših jedinica o stanju prirode na našoj planeti, već će im i kroz odgovore ukazati na neke aktuelne probleme vezane za nju. Naravno, u prilogu ćete naći i sve materijale koji su vam potrebni, na vama je samo da ih odštampate. Takođe, pripremili smo i uputstvo za izvođenje jednog zanimljivog eksperimenta na temu prečišćavanja vode.

Nadamo se da će vam naši saveti koristiti, a aktivnosti biti interesantne i uspešne.

Programski timovi SIS-a

Preuzmi: TIPI , prilog mlađi izviđači 1 , prilog mlađi izviđači 2 , prilog mlađi izviđači 3prilog stariji izviđači

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia