SA REČI NA DELA

subota, 09 maj 2015

mos logo20150509-Tanja-i-WiffNacionalna strategija za mlade 2015-2025

Juče je u Ministarstvu omladine i sporta Srbije održana nacionalna konferencija „Početak sprovođenja Nacionalne startegije za mlade 2015-2025" kojoj su ispred Saveza izviđača Srbije prisustvovali starešina Saveza Tanja Janković i načelnik Saveza za informisanje Nenad Jovanovski.

Otvarajući konferenciju Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je između ostalog je poručio: "Kako stoji i u nazivu ove konferencije, naš glavni cilj je da pređemo sa reči na dela. Zato je važno da zajednički i aktivno sagledamo stanje i naučene lekcije u sprovođenju omladinske politike kako sa lokalnog, tako i sa nacionalnog, evropskog i globalnog stanovišta. Verujem da će preporuke koje smo danas definisali biti od velike koristi za naš budući rad i saradnju".

Tokom šestočasovnog trajanja konferencije predstavnici Saveza učestvovali su u radu plenarne sednice i u radu radnih grupa: radnoj grupi za monitoring, u kojoj se razgovaralo o tome kako pratiti sprovođenje Nacinolane strategije za mlade i radnoj grupi orjentacija ka EU-projekti Erasmus+ gde se govorilo o mogućnostima finansiranja iz sredstava EU.

Tokom konferencije novoizabrani starešina Saveza srela se sa ministrom Udovičićem, pomoćnikom ministra Snežanom Klašnjom i brojnih predstavnicima drugih organizacija među kojima su bili predsednik Komisije RS za saradnju sa Uneskom, šef Misije OEBS, direktor UNICEF-a i direktor GIZ-a (Nemačke misije za tehničku saradnju).

Ministar omladine je obećao podršku i pomoć Savezu izviđača Srbije od strane Ministarstva na čijem je čelu.

Preuzmi tekst Strategije

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia