Poziv za učešće na 34. Arapskom omladinskom kongresu

utorak, 05 maj 2015

koms-logo-100Na poziv Ambasade Republike Srbije u Bejrutu i Ministarstva spoljnih poslova, a u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Krovna organizacija mladih Srbije objavljuje javni poziv za odabir učesnika delegacije iz Srbije na 34. međunarodnom arapskom omladinskom kongresu koji će seod 2. do 10. avgusta 2015. održati u Amanu, Jordan.

Tema kongresa je „Ulaganje u mlade kao činioce pozitivne promene u ljudskom razvoju", a teme koje će se takođe obrađivati tokom trajanja kongresa su: kvalitetno obrazovanje, reproduktivno zdravlje adolescenata, maloletnički brakovi, zapošljavanje i preduzetništvo, ljudska prava i ravnopravnost polova.

Organizator je Nacionalni centar za kulturu i umetnost fondacije kralja Huseina, a kongres se održava pod pokroviteljstvom kraljice Nur.

Poziv je otvoren za četvoro mladih iz Srbije, starosti od 15 do 17 godina (dva muška i dva ženska učesnika/ce) koji su talentovani u nekoj od disciplina kao što su vizuelna umetnost, muzika, pozorište, kreativni pokret, ples i sl. ili su aktivni u lokalnoj zajednici kroz realizaciju omladinskih aktivnosti i projekata, volontiranju u omladinskim organizacijama i sl.

Delegacija ima zadatak i da osmisli i pripremi zajednički nastup kako bi se tokom kongresa što bolje predstavile naša zemlja i kultura.

Važna napomena: troškove boravka (smeštaj i ishrana), kao i lokalnog prevoza snosi jordanska strana, a avio kartu i vizu plaćaju sami učesnici. Povratna avionska karta za Jordan se kreće od 300 do 450 eur, a viza se plaća na ulasku u zemlju i iznosi 45 eur.

Planirano je da delegaciju predvodi Marija Bulat, generalna sekretarka KOMS-a, kojoj se možete obratiti za dodatne informacije putem elektronske pošte na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Rok za prijavu je 15. maj 2015. godine.

Selekciju će vršiti tročlana komisija sastavljena od dva predstavnika/ce iz Krovne organizacije mladih Srbije i jednog predstavnika/ce iz Ministarstva omladine i sporta.

Prijave se podnose slanjem popunjenog prijavnog formulara na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom „Prijava za Međunarodni arapski omladinski kongres".

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia