Izviđači u Svilajncu

ponedeljak, 26 maj 2014

sis logoU gradu na obalama Velike Morave i Resene 24. maja 2014. godine radila je grupa od 22 izviđača iz Beograda, Kragujevca, Velike Plane i Lazarevca.

Kada su u petak oko 16,00 sati iz Ministarstva za omladinu i sport zamolili da izviđači prvog dana vikenda učestvuju u otklanjanju posledica poplava u Svilajncu, za svega dva sata okupila se grupa od četrdesetak izviđača dobrovoljaca.

Izviđači su u subotu rano ujutro stigli na cilj o svom trošku. Ubrzo se ispostavilo da niko od predstavnika drugih omladinskih organizacija nije došao. U početku domaćini se nisu najbolje snašli.

Nakon što su izviđači raspoređeni da rade više komunalne nego akcijaške poslove, pitanje „zašto smo došli" zamenili su celodnevnim udarničkim radom. Po povratku sa pravom su kritikovali organizaciju događaja o kome će se razgovarati na narednoj sednici Štaba. Nadamo se da ovaj problem neće uticati na spremnost i volju izviđača da pomognu.

U prilogu Izveštaj

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia