Srećni praznici

20151228-srecni-praznici2

Redovna godišnja registracija

sis logoPozivamo sve odrede i saveze izviđača, koji do sada to nisu učinili, da Savezu dostave popunjeni obrazac Zahtev za registraciju u 2015. godini, kao i ostala prateća dokumenta definisana Pravilnikom o registraciji.

U skladu sa ovim Pravilnikom, rok za dostavljanje dokumenata je 30.11.tekuće godine za narednu godinu.

Zahtev za registraciju Odreda izviđača u 2015.g.
Zahtev za reg.Saveza izviđača Opštine, Grada ili Pokrajine u 2015.g.
Spisak članova odreda koji su platili članarinu za 2015.g.

Agencija EU Projekti poziva na novi trening

eu-projektiPripreme EU projekata IKT preduzeća za program Horizont 2020

Profesionalnu obuku o pripremi EU projekata IKT preduzeća za program Horizont 2020 održaćemo od 15. do 17. juna u prostorijama Coworking i Hub prostora „Apolo", Trg slobode 3 u Novom Sadu, a krajnji rok za prijavu je 13. jun do 14 sati. Predavač na treningu biće Vladimir Pandurov, certifikovani EU PCM trener, menadžer međunarodnih projekata sa više od 15 godina iskustva i nagrađivani autor.

Opširnije...

Kancelarija Saveza će raditi od 15.06.2015.g.

sis logoKancelarija Saveza neće raditi do ponedeljka 15.06.2015. dok novi generalni sekretar ne počne da radi.

Do tada za sva neophodna pitanja možete se obratiti meni (064 1243075, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ) ili zameniku starešine Marijani Bjelobrk (063 8385963, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ).

Srdačan pozdrav uz izviđačko ZDRAVO!
Tanja Janković, Starešina SIS

Poziv jedinicama da predlože članove Statutarnog odbora

sis logoStatutarni odbor predstavlja stalno telo Saveza. Članove Satutarnog odbora bira Starešinstvo na predlog jedinica, na predlog Satrešine.

Pozivaju se registrovane jedinice Saveza izviđača Srbije da daju predlog za člana Statutarnog odbora ispred svoje jedinice koji može da odgovori zadacima iz člana 49. Statuta SIS.

Opširnije...

Predrag Rafailović Raf 1930-2015

sis logo

20150515 Predrag_Rafailovic_RafDana 14. maja 2015. godine umro je Predrag Dragan Rafailović.

Raf je ceo život povezan sa izviđačkom organizacijom. Rođen je 16. juna 1930. godine u poznatoj obrenovačkoj porodici Rafailovića koju su, kao i mnoge porodice u Srbiji pogodile strahote Drugog svetskog rata. Završio je Treću beogradsku gimnaziju i Hemijski fakultet u Beogradu. Bio je 4 godine sekretar Beogradskog stega, 18 godina sekretar Saveza izviđača Jugoslavije i isto toliiko godina sekretar Saveza izviđača Srbije.

Opširnije...

Obnova Obrenovca

sis logoZeleni kamp organizuje EU Info centar ispred Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Opštinom Obrenovac, Kancelarijom za mlade opštine Obrenovac, Fondacijom za mlade Obrenovac i Mladim istraživačima Srbije – Volonterskim servisom Srbije.

Opširnije...

Konkurs za generalnog sekretara Saveza

sis logoStarešina Saveza raspisuje konkurs za generalnog sekretara Saveza.

Оvaj konkurs nije obavezujući za imenovanje generalnog sekretara Saveza izviđača Srbije već služi da pomogne Starešini Saveza izviđača Srbije da izabere trenutno najbolje rešenje i predloži Starešinstvu na usvajanje.

Preuzmi konkurs (pdf)

SA REČI NA DELA

mos logo20150509-Tanja-i-WiffNacionalna strategija za mlade 2015-2025

Juče je u Ministarstvu omladine i sporta Srbije održana nacionalna konferencija „Početak sprovođenja Nacionalne startegije za mlade 2015-2025" kojoj su ispred Saveza izviđača Srbije prisustvovali starešina Saveza Tanja Janković i načelnik Saveza za informisanje Nenad Jovanovski.

Otvarajući konferenciju Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je između ostalog je poručio: "Kako stoji i u nazivu ove konferencije, naš glavni cilj je da pređemo sa reči na dela. Zato je važno da zajednički i aktivno sagledamo stanje i naučene lekcije u sprovođenju omladinske politike kako sa lokalnog, tako i sa nacionalnog, evropskog i globalnog stanovišta. Verujem da će preporuke koje smo danas definisali biti od velike koristi za naš budući rad i saradnju".

Opširnije...

Pismo "Večernjim novostima"

sis logoDnevni list Večernje novosti u broju od 05. maja 2015. godine objavio je članak pod naslovom "Ziloti: vežbamo kao izviđači, a ne kao vojska".

Obzirom da se u članku pominje naša organizacija, da su pojedine informacije netačne ili mogu biti pogrešno protumačene, starešina Saveza je uputila pismo glavnom i odgovornom uredniku lista „Večernje novosti".

Preuzmi pismo (pdf)

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia