WOSM ima novog Generalnog sekretara

četvrtak, 17 novembar 2016

PhotoAASavez izviđača Srbije sa zadovoljstvom objavljuje da je za Generalnog sekretara Svetske organizacije skautskog pokreta postavljen gospodin Ahmad Alhendavi, inače najmlađa osoba na toj poziciji do sada.

"Čast mi je i zadovoljstvo da prihvatim priliku koja mi je pružena da budem angažovan na poziciji Generalnog sekretara ove jedinstvene organizacije koja predstavlja najveći obrazovni pokret za mlade na svetu." – izjavio je gospodin Alhendavi nakon što je prihvatio ponudu.

Strastveni zastupnik interesa mladih, Alhendavi bio je angažovan na različitim pozicijama u regionalnim i međunarodnim organizacijama, napredujući postepeno do pozicije Izaslanika za mlade Ujedinjenih nacija u 2013. godini. Gospodin Alhendavi veruje u davanje glasa mladim ljudima i prepoznaje važnost osnaživanja i uključivanja mladih po pitanju globalnih i lokalnih problema.

Alhendavi je rođen u Jordanu 1984. godine. Završio je master studije u oblasti naprednih evropskih i međunarodnih odnosa, ima diplomu iz oblasti politika u evropskim i međunarodnim organizacijama koju je stekao na Evropskom institutu u Nici, kao i diplomu u oblasti kompjuterskih informacionih sistema koju je stekao na Al-Baka univerzitetu u Jordanu. Ono što je možda najvažnije je da je i sam nekada bio izviđač.

Gospodin Alhendavi jako podržava WOSM i već je poznato lice sa međunarodnih izviđačkih događaja. Posetio je 23. Svetski skautski džembori u Japanu prošle godine, kao i Rovervej u Francuskoj ovog leta.

Alhendavi je u svojoj izjavi dalje rekao: "Siguran sam da izviđaštvo ima rešenje za razvoj omladine u 21. veku. Radujem se radu sa timom WOSM-a na širenju pokreta i produbljivanju njegovog društvenog uticaja, dok ćemo u isto vreme nastaviti da stvaramo bolju budućnost za decu i mlade"

Po objavljivanju vesti o postavljenju gospodina Alhendavija, predsednica Saveza izviđača Srbije, Tanja Janković izjavila je: "Živimo u vrlo izazovnom vremenu kako u Srbji tako i u svetu. Kao i gospodin Alhendavi, sigurna sam da izviđaštvo može značajno da utiče na mlade ljude. Oni su, uprkos svemu, buduće političke i poslovne vođe. Gospodin Alhendavi je, u ovom trenutku, najbolja osoba koja će voditi naš pokret i pomoći nam da dopremo do svih relevantnih faktora društva i da nastavimo rast nas samih i celokupnog pokreta."

Gospodin Alhendavi je na mestu Generalnog sekretara nasledio Skota Tiarija koji je otišao u penziju prošlog meseca. Gospodin Alhendavi će sa radom početi zvanično 1. marta 2017. godine. Kao Generalni sekretar, zaduženja će mu biti da promoviše i čuva interese izviđačkog pokreta. Pored toga, kao izvršni direktor, vodiće i sekretarijat, Svetski skautski biro.

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia