Održano Savetovanje Saveza izviđača Srbije

ponedeljak, 28 novembar 2016

sis logoOd 25. do 27.11. u Ustanovi za odmor i rekreaciju dece Lipovac u Lipovcu kraj Aleksinca održano je Savetovanje Saveza izviđača Srbije, kao i završna konferencija projekta "Izviđači - čuvari prirode", koji je podržalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.

savetovanje-lipovac-grupnaSavetovanju su prisustvovali predstavnici 23 odreda koji su u dvodnevnom zasedanju razmatrali radnu verziju Statuta i smernice za Pravilnike o Izborima i registraciji. Ključne teme oko kojih je vođena diskusija su smanjenje broja članova Starešinstva i drugih organa i tela SIS, kao i njihov način izbora. Učesnici su živo razgovarali i o predloženim novim kategorijama pridruženog i punopravnog člana SIS datih u smernicama Pravilnika o registraciji.

savetovanje-lipovac-1Starešina je prezentovala rezultate dosadašnjeg rada Starešinstva i Načelstva SIS uz konstataciju da je protekli period bio u znaku finansijske konsolidacije Saveza i školovanja izviđačkih vođa. Savez je ušao u process Starateškog planiranja tako da se očekuju novi ciljevi za naredni period.

Slike sa Savetovanja možete pogledati na Flickr nalogu Saveza izviđača Srbije.

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia