U Ždrelu održan trening za vršnjačke eko edukatore - EKOnomiši

petak, 21 oktobar 2016

sis logoSavez izviđača Srbije, realizovao je u periodu od 14. do 16. oktobra 2016. godine, u Ždrelu, trening za vršnjačke edukatore "EKOnomiši". Tridesetpetoro mladih iz cele Srbije, imalo je priliku da prođe obuku na temu zaštite životne sredine i ekologije.

Trening "EKOnomiši" deo je projekta "Izviđači - čuvari prirode", čiji je cilj podizanje svesti i kapaciteta članova Saveza izviđača Srbije o značaju zaštite životne sredine i šta sve to oni mogu da rade na lokalu, kada je u pitanju zaštita đivotne sredine, a da to nisu samo akcije pošumljavanja ili čišćenja.

Ovih 35-oro mladih u toku treninga radilo je i na osmiščjavanju lokalnih aktivnosti, bilo da su to izviđački sastanci, radionice ili jednodnevne ili višednevne aktivnosti u okviru kojih će se Eko eudkatori raditi na podizanju svesti članova lokalnih jedinica o značaju zaštite životne sredine i šta sve to može da se uradi na lokalu, a što će znatno poboljšati život svih članova jedne lokalne zajednice.

Proteklog vikenda, a u okviru treninga "EKOnomiši", mladi, učesnici treninga, sproveli su jednu aktivnost i u Petrovcu na Mlavi, kada je sređeno jedno zapušteno dečije igralište u gradskom parku Petrovca na Mlavi.

Samu aktivnost u Petrovcu, kao i ceo trening relizovan je uz podršku domaćina Odreda izviđača "Mlava" iz Petrovca na Mlavi, u čijem domu u Ždrelu su i realizovane aktivnosti i predavanja u toku obuke.

Projekta "Izviđači - čuvari prirode" realizuje Savez izviđača Srbije uz finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia