Državni izviđači višeboj 2016 održan u Kruševcu

nedelja, 26 jun 2016

sis logoU periodu od 23. do 26. juna 2016. godine, u Kruševcu je realizovan Državni izviđački višeboj 2016. Ovogodišnji DIV, održan je na prosotru Spomenka parka Slobodište u Kruševcu i u okolini Kruševca, a u organizaciji Saveza izviđača Srbije i domaćina Odreda izviđača "Car Lazar" iz Kruševca.

Poslednjeg vikenda juna, izviđači iz Niša, Zaječara, Subotice i Bečeja proverili su svoje znanje i uspešno rešili zadatke iz orijentacije, topografije, pružanja prve pomoći, te višebojskih disciplina, poput signalizacije semforom i morzeom.

Otvaranju Državnog izviđačkog višeboja „Kruševac 2016" prisustvovali su Starešina Saveza izviđača Srbije, Tanja Janković, Zamenik starešine SIS Jožef Lukač, generalna sekretarka SIS Ivana Andrašević, kao i predstavnici Grada Kruševca i predstavnici Ministarstva odrbane Republike Srbije i Vojske Srbije, garnizona Kruševac.

Na ovogodišnjem DIV-u učestvovalo je oko 120 mladih. Šezdesetoro mladih, bilo je raspoređeno u 12 takmičarskih ekipa u četiri kategorije, kategorije mlađih izviđača i mlađih planinki i kategorije izviđača i planinki.

Učešće na ovogodišnjem DIV-u uzele su takmičarske ekipe iz Odreda izviđača "Đorđe Simeonović" iz Zaječara, Odred izviđača „Lola", Odred izviđača "Mija Stanimirović", Odreda izviđača „Josif Pančić", Odreda izviđača „Vožd Karađorđe" iz Niša, zatim iz Odreda izviđača „Ivo Lola Ribar" iz Bečeja i Odreda izviđača „Spartak" iz Subotice.

Takmičarsku komisiju "DIV 2016" činili su Nenad Jovanovski, načelnik Saveza izviđača Srbije, Vladimir Popović predsednik takmičarske komisije, Stefan Ristić i Vuk Marušić članovi OI "Đorđe Simeonović", Momčilo Šarković iz OI "Vožd Karađorđe" i Aleksandar Antić član OI "Vasa Čarapić".

U toku zatvaranja Državnog izviđačkog višeboja, uručene su diplome i medalje izviđačima i planinkama, koji su u svojim kategorijama najbolje pokazali svoje znanje iz topografije, orijentacije, signalizacije i prve pomoći.

Bodovnu listu pogledajte ovde.

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia