Selfie sećanja za osnivače izviđačkog pokreta u svetu i Srbiji

ponedeljak, 22 februar 2016

selfie scoutSavez izviđača Srbije poziva sve zainteresovane izviđače da učestvuju u interent aktivnosti povodom obeležavanja Nedelje i Dana sećanja na osnivača izviđačkog pokreta u Srbiji, dr Miloša Đ. Popovića i osnivača skautskog pokreta u svetu Lorda Roberta Badena Pauela.

Cilj aktivnosti je promocija izviđaštva u lokalnoj zajednici i na Internetu.

Zadatak učesnika je da u toku Nedelje sećanja od 22. do 28. februara 2016. godine, nose svoje izviđačke marame, a ukoliko su u mogućnosti i izviđačke košulje, kada budu išli u škole, na fakultete, posao, na kafu ili sok sa prijateljima, te da se tad fotografišu sa svojim drugarima iz škole, kolegama sa fakulteta ili posla, nastavnicima, profesorima, slučajnim prolaznicima, zaposlenim u nekoj instituciji ili firmi koje će zbog posla ili drugih obaveza posetiti u toku ove nedelje ili nekom drugom mestu.

Fotografije objavljivati na nekoj od 3 društve mreže, Facebook, Twitter i Instagram uz oznaku #SelfieSecanja, #SISizvidjaci i potencijalno grad iz kojeg ste npr. #Knjaževac.

Neophodno je da omogućiti da fotografije budu vidljive svima, kako bi tim SIS, koji će pratiti objave, a koji vam možda nije prijatelj na nekoj od društvenih mreža, mogao da vidi i preuzme i vašu fotografiju. 

Kao što smo pomenuli, cilj nam je da promovišemo izviđaštvo široj zajednici, a i da skupimo najmanje 500 fotografija, na kojima možemo videti izviđače na najrazličitijim mestima, sa različitim članovima jedne lokalne zajednice.

Sve fotografije koje budu objavljene pod pomenutim oznakama, biće preuzimane i objavljivane na Flickr nalog Savez izviđača Srbije, gde ćemo stvarati bazu od najmanje 500 izviđačkih fotografija.

Nećemo preuzimati sve one fotografije na kojima marame budu stavljane na spomenike, a nećemo podržati ni zloupotrebu životinja, te nećemo preuzimati ni fotografije na kojima se nalaze životinje sa izviđačkim marama.

Bilo bi poželjno da objasnite svima sa kojima se budete fotografisali ko su izviđači, a na pitanje „Šta to izviđači izviđaju“, slobodno im odgovorite da izviđamo potrebe dece i mladih i radimo na boljemo položaju mladih i izgradnji zrelih samostalnih osoba.

Prihvati izazov, objavi što više fotografija, napravljenih u toku nedelje sećanja, uz oznaku ‪#‎SelfieSecanja‬ i nađi se među najmanje 500 fotografija u albumu na Flickr nalogu Saveza izviđača Srbije, i kroz ovu aktivnost promoviši izviđače u školama, na fakultetima, na poslu na kom radiš, jednostavno celoj lokalnoj zajednici.

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia