Okupljanje članova FOSE fondacije u Srbiji

ponedeljak, 24 april 2017

Fose logoGodišnje okupljanje članova FOSE fondacije ove godine biće realiozvano u periodu od 12. do 15. oktobra 2017. godine. Glavni deo okupljanja održaće se u Jagodini, ali će članovi FOSE fondacije imati prilike da obiđu i druge delove Srbije, kao i da se upoznaju sa radom Saveza i jedinica u njegovom sastavu.

FOSE - Friends of Scouting in Europe – Prijatelji Izviđača u Evropi jeste fondacija čiji su članovi bivši ili sadašnji članovi pokreta, kao i prijatelji pokreta i svi oni koji žele da pomognu delovanje izviđača u Evropi. Poseban segment rada fondacije je obezbedjivanje finasijskih sredstava za projekte lokalnih izviđačkih jedinica u Evropi. Tokom okupljanja članova fondacije, jedinice iz sastava Saveza izviđača Srbije imaće prilike da direktno predstave svoje projekte članovima fondacije i time obezbede sredstva za njihovu realizaciju.

Kako bi pomogli jedinicama da se što bolje predstave potencijalnim donatorima, Tim za međunarodnu saradnju organizuje konkurs za projekte koji će biti predstavljeni članovima FOSE donacije na godišnjem okupljanju u oktobru 2017. Konkurs se sastoji iz dve faze:

1. Prikupljanje potencijalnih projekata od strane zainteresovanih jedinica: tokom ove faze zainteresovane jedinice će timu za međunardnu saradnju slati projekte na obrascu koji se može preuzeti ovde. Projekte treba pisati u skladu sa smernicama za projekte FOSE fondacije, na engleskom jeziku. Rok za podnošenje projekata je do 01.06.2017. godine.

2. Razrada potencijalnih projekata u saradnji sa jedinicama: tim za međunarodnu saradnju će u pregledati sve pristigle potencijalne projekte i vratiti ih jedinicama zajedno sa komentarima o tome koje aspekte projekata treba pomeniti i na koji način, kako bi sami projekti imali više šansi da budu finansirani od strane FOSE fondacije. Naon ovoga, jedince koje su poslale projekte moći će da dalje nastave da razradjuju projekte u saradnji sa timom za medjunarodnu saradnju do 15.09.2017.

Ukoliko članovi vaše jedinice imaju ideju za neki projekat koji bi doprineo širenju uticaja izviđaštva u vašoj sredini, ohrabrujemo vas da se javite na ovaj konkurs i podnesete predlog projekta. Takodje, ako do sada niste imali iskustva sa sprovođenjem projekata ii finansiranjem na taj način, ovo je odlična šansa da se u tome okušate. Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti načelniku za međunarodnu saradnju putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia