Predstavnici SIS bili učesnici treninga o mirovnom obrazovanju u Madridu

utorak, 18 april 2017

wosm-100U Madridu je u periodu 7-12.4. 2017. održan međunarodni Trening za Trenere u okviru programa "Izviđaštvo za mir".

Treninig je nosio naziv "Mirovno obrazovanje u svetlu interkulturalnog i interreligijskog dijaloga" i organizovan je od strane Evropskog skautskog regiona i Centra za dijalog "KAICIID". Glavna tema treninga bio je dijalog kao jedno od sredstava za izgradnju održivog mira i interkulturoškog i interreligijskog razumevanja.

Kroz niz radionica učesnici treninga upoznati su sa konceptom i stukturom konflikata, sa tehnikama njihovog razrešavanja, sa oblicima i fazama dijaloga, kao i sa tehnikama posredovanja i vođenja dijaloga tokom različitih njegovih faza.

Na treningu je učestvovalo 25 izviđača iz 14 evropskih zemalja, Savez izviđača Srbije na ovom događaju predstavljli su Stefan Anđelković, Dušan Đorđević i Marija Cvetković.

Madrid Mirovno obrazovanje 1


Madrid Mirovno obrazovanje 2Madrid Mirovno obrazovanje 3

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia