20 godina rada i postojanja DESMOS-a

utorak, 14 mart 2017

desmosU periodu od 3. do 5. marta 2017. godine, u manastiru Pendeli u Grčkoj održan je sastanak Komiteta DESMOS-a. Tom prilikom organizovana je i proslava povodom 20 godina ove organizacije pravoslavnih skauta.

Kroz priču i prezentacije organizatori su podsetili sve prisutne na dane osnivanja DESMOS-a, kao i njegov rast i razvoj kroz prethodni dvadesetogodišnji preiod. Na samoj proslavi uručena su priznanja zaslužnima za kontinuirani rad i razvoj DESMOS-a.

Marku Petroviću, predsedniku DESMOS-a i članu Saveza izviđača Srbije, uručeno je odlikovanje Saveza izviđača Grčke, Srebrni feniks, za doprinos razvoju izviđaštva na svetskom nivou.

U ime Saveza izviđača Srbije, proslavi je prisustvovala Tanja Janković, starešina SIS.

DESMOS je Međunarodna mreža pravoslavnih skauta sveta, posvećna promociji i podršci izviđačkih organizacija pravoslavnih skauta. Uživa status konsultativnog tela u WOSM-u i zajedno sa telima drugih verskih zajednica čini Interreligijski forum.

DESMOS Marko PEtrovic odlikovanje

DESMOS 20 godina grupna fot

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia