Seminar „Preživljavanje i spašavanje u prirodi“

petak, 26 avgust 2016
Sojuz na_Izvidnici_na_MakedonijaU periodu od 4. do 11. septembra 2016. se u izviđačkom centru na Ohridu, Makedonija, održava trening pod nazivom "Preživljavanje i spašavanje u prirodi". 
Cilj treninga je da učesnicima pruži prostor za razmenu njihovih iskustava, kao i za sticanje novih veština u području preživljavanja i spašavanja u prirodi, koje mogu koristiti u svojim organizacijama i institucijama. 
Specifični ciljevi su povezani sa institucijama i organizacijama civilne zaštite, kako bi se kreirala zajednička podrška i saradnja u području spašavanja u prirodi. 
Učesnici će kroz interaktivne radionice iskusiti razne tehnike preživljavanja i učestvovati u simulacijama kriznih situacija i spašavanja u prirodi. 
Smeštaj će biti obezbeđen u Izviđačkom centru Ohrid,  prvog i posljednjeg dana treninga (noći  4. i 10.9.). Tokom treninga, praktičnih simulacija i radionica (od 5. do 10.9), učesnici će biti smešteni u kampu iznad sela Skrebatno i njegovog okruženja.
Više informacija o samom centru se može naći na sajtu centra: http://scout.org.mk/scout-center-ohrid/ 
Smeštaj u kampu će biti organizovan u sobama za 2 osobe. Očekuje se da učesnici dođu 4.9. i odu 11.9. u vreme predviđeno agendom. 
Organizator će obezbediti putovanje od tačke dolaska/polaska za sve učesnike.
Radni jezik treninga je isključivo engleski. Obavezno je dobro poznavanje engleskog jezika.
Kotizacija:
Bit će pokriveni svi troškovi smještaja, aktivnosti i ishrane za jednog učesnika iz Saveza izviđača Srbije. Učesnici samostalno pokrivaju putne troškove do Makedonije.
Za učešće na ovom seminaru mogu se prijaviti članovi jedinica u sastavu Saveza stariji od 18 godina. Zainteresovani za učešće na ovom seminaru mogu se prijaviti Načelniku za međunarodnu saradnju putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 30.08.2016. godine.

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia