Evropska skautska konferencija

subota, 18 jun 2016

 Logo-Europe-Conference-2016-EN-WEB-300x279U konferencijskom centru Oslofjord u blizini mesta Melsomvik na jugu Norveške od 17. - 22.06.2016. održava se Evropska skautska konferencija na kojoj učestvuje preko 560 delegata iz preko 40 zemalja. Na konferenciji se donose odluke o pravcu rada i razvoja Evropskog skautskog regiona. Pored toga, konferencija će izabrati i 6 članova Evropskog skautskog komiteta koji će upravljati Regionom između dve konferencije. 

 Savez izviđača Srbije na ovoj evropskoj skautskoj konferenciji predstavljaju starešina Saveza, Tanja Janković i načelnik za međunarodnu saradnju, Nikola Milojević. Pored njih, na konferenciji učestvuje i Milena Pecarski, članica Evropskog Skautskog komiteta. U toku trajanja konferencije, delegacija saveza če imati brojne sastanke sa predstavnicima Evropskog skautskog Regiona i drugih saveza kako bi predstavili rad Saveza i osigurali podršku u daljem radu. Pored toga, delegacija će tokom konferencije predstavljati i 10. Smotru Saveza izviđača Srbije koje će biti održana u Beogradu na leto 2018. godine., kao i Nacionalni kurikulum za obrazovanje izviđačkih vođa. Takođe, članovi delegacije će se aktivno uključiti u predlaganje amandmana na statut Evropskog skautskog regiona, kao i u diskusije o prioritetima rada regiona u narednom periodu. Uz to, planira se i podnošenje rezolucije koja će omogućiti dobijanje bolje podrške za učešće predstavnika Saveza na međunarodnim događajima. 

Fotografije sa same konferncije, kao i kratke dnevne izveštaje o aktivnostima delegacije možete pogledati na zvaničnoj facebook stranici Saveza. 

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia