Sastanak MOVIS mreže u Nemačkoj

utorak, 31 maj 2016

TCNM-logosmallU izviđačkom centru Vesterhohe u Nemačkoj, u periodu od 26. do 30. maja 2016. godine održan je sastanak MOVIS mreže (Managment of volunteers in scouting). Ovo je bila odlična prilika da se sa predstavnicima ostalih evropskih saveza izviđača razmene iskustva iz oblasti obuke i menadžmenta volontera unutar organizacije.

Pored umrežavanja i razmene iskustava bilo je i radionica na kojima su obrađene razne teme: regrutovanje volontera, upravljanje voloterima, planiranje kadrova, trening instruktora (trenera), prepoznavanje i priznavanje kompetencija, preraspoređivanje i „penzionisanje" izviđačkih kadorva i još mnoge druge.

U toku sastanka imali smo priliku da predstavimo i naš „Okvir nacionalnog kurikuluma za obrazovanje izviđačkih vođa". Ovaj dokument dobio je mnoštvo pozitivnih komentara, kako od učesnika, tako i od predstavnika Evropskog skautskog regiona. Ono što uvek raduje je to da se rad Saveza izviđača Srbije vidi i ceni i na međunarodnom nivou pa smo tako dobili puno pohvala za naše aktivnosti realizovane u cilju ublaživanja migrantske krize.

Sa ovog vikneda se vraćamo puni motivacije za rad u budućem periodu i puni novih ideja kako da jednostavnim, ali efikasnim metodama ojačamo naš Savez.

Na sastanku MOVIS grupe učestvovali su Milena Pecarski, kao predstavnica Evropskog skautskog regiona i Nenad Jovanovski, u ime Saveza izviđača Srbije.

MOVIS 001-1024x356

Više informacija o MOVIS-u možete naći na njihovom sajtu.

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia