Niškim izviđačima predsednik Srbije uručio Zlatnu medalju za zasluge

petak, 17 februar 2017

zlatne medaljePovodom Dana državnosti, u zgradi predsedništva Republike Srbije, održana je u sredu 15. februara 2017. godine, sretenjska svečanost. Na samoj svečanosti predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Među odlikovanima je i Savez izviđača grada Niša.


Predsednik Srbije, na svečanosti povodom Dana državnosti, uručio je Savezu izviđača grada Niša Zlatnu medalju za zasluge i postignute rezultate u javnim delatnostima, povodom 105 godina postojanja SIGN. Ovom prilikom, uručeno je 84 odlikovanja. 

U svom govoru na početku sretenjske svečanosti, obraćajući se svim prisutnima u zgradi Predsedništva, predsednik Srbije Tomislav Nikolić između ostalog rekao je:

"Nismo često ni svesni da ste svakog dana među nama, skromni i posvećeni, pa počnemo da vas primećujemo tek kada saznamo da ste u svetu poštovani, zato što ste ih nečemu naučili. Mnogo vas je više nego što bi vaš predsednik mogao da jednom u godini istakne i odlikuje, ali ima Srbija pred sobom još mnogo godina. Odlikujem vas na radost i ponos građana i sa osećanjem nemoći konstatujem da je nemoguće da nam svi budete danas ovde."

Savez izviđača Srbije čestita svim izviđačima Niša i želi još uspešnih izviđačkih godina.

SIGN dodela odlikovanja

Kontakt

Savez izviđača Srbije
11050 Beograd
Bulevar umetnosti 27
PF 7
Tel: +381.11.269.51.99
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izviđači Srbije

Izviđači Srbije su vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, koja nudi izazovne programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u nekoliko hiljada izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 odreda.

Copyright ©2013 Savez izvidjaca Srbije | Bulevar Umetnosti 27 | 11150 Novi Beograd | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  
Developed by: iMedia