feb 092018
 

Smotra izviđača je programska aktivnost nacionalnog Saveza na kojoj učestvuju članovi iz svih lokalnih jedinica kao i gosti izviđači iz drugih zemalja. Izviđačka Smotra je najmasovniji događaj koji se organizuje svake četvrte godine.

Starešinstvo Saveza izviđača Srbije je odlučilo da desetu jubilarnu Smotru održi u glavnom gradu gde će učesnici boraveći u svojim šatorskim naseljima,kroz raznovrsne programske aktivnosti, takmičenja i radionice pokazati svoje stečeno znanje i veštine, a jedinice svoju organizovanost i spremnost za učešće u nacionalnim aktivnostima.

Multikulturalnost Smotre je posebna vrednost i prilika da se kroz specifičan vid neformalnog obrazovanja i inkluziju marginalizovanih grupa dece i mladih, radi na ispunjenju misije izviđačkog pokreta, gde kroz lični razvoj pojedinca, razvojem transverzalnih i liderskih veština i kompletne ličnosti, timskim radom. stvaramo bolji svet. Zbog toga deseta jubilarna SMotra ima moto “IZVIĐAŠTVO ZA SVE“.

U nastavku možete preuzeti elaborat smotre, kao i prijavu za HoHo, koju je neophodno da popune svi odred izviđači koji su zainteresovani da ugoste izviđače iz drugih zemalja pre ili nakon Smotre.

Elaborat i prijava za HoHo